Meest complete informatie over mobiele airco ofwel verplaatsbare airco

| Meer
 
airco mobiel


De voordelen van een mobiele airco is dat het vrij goedkope systemen zijn en dat u deze makkelijk kunt plaatsen in de leefruimte of werkruimte waar u wilt genieten van het perfecte klimaat, luchtzuivering en ventilatie. U schept het gewenste binnenklimaat in de woonruimte of kantoorruimte waar u dit wenst omdat deze portable airconditioner eenvoudig en snel verplaatst kan worden. U kunt bijvoorbeeld overdag uw woonkamer of kantoor conditioneren en 's avonds de slaapkamer.
 
De verplaatsbare airco's (portable) bestaan uit verschillende modellen en merken. Er zijn er met een luchtontvochtiger of met verwarmingsfunctie, met een lucht- of watergekoelde airconditioner, met een regelbare thermostaat, met of zonder afstandbediening en nog meer. Het is daarom belangrijk om de verschillende functies en voordelen met mekaar te vergelijken voordat u beslist er een te kopen.
 
Mobiele airco toestellen
 
Het bestaat in twee uitvoeringen namelijk de monobloc airco en de split. De monobloc zijn over het algemeen makkelijker te verplaatsen, maar die met een splitunit bieden meer koelvermogen en zijn stiller wat ook een belangrijke factor is bij uw keuze. Een ander verschil is dat bij monobloc de warme lucht wordt afgevoerd via een flexibel afvoerkanaal naar buiten terwijl bij splitmodellen die uit twee delen bestaan er één deel binnen en het andere deel buiten wodt geplaatst. Deze beide delen zijn verbonden via een een slang voor het transport van het koelmiddel. Zowel bij de monobloc als bij de split moet er een afvoerkanaal naar buiten geleid worden via een raam, muur of deuropening.
 
De nieuwste mobiele systemen zijn ook voorzien van een opvangbak voor het condensvocht. Dit condensatievocht ontstaat wanneer u het toestel uitzet en dan verwarmt de lucht opnieuw in het koelelement waardoor er condensatie ontstaat.
 
Het verbruik is de laatste jaren ook hard afgenomen. Deze mobiele airconditioners verbruiken nog maar de helft van de oudere generatie van toestellen.
 
Portable airco
 
Portable airco
De'Longhi Pinguino
Met slangafvoer
 
Verplaatsbare mobiele airconditioner
Carrier 51AKP 240M
Met splitunit
 
Mobiele airco met splitunit
Bosch PAS0720 Luxe
 
Bekende merken van verplaatsbare zijn Bosch, Lennox, Carrier, De'Longhi, Mizushi, Sharp, Airwell, Gree, Domo
Goedkope aanbieders van aircosystemen zijn Daikin, O'cool en Samsung
 
Naast het koelen en ontvochtigen hebben de meeste mobiele airconditioners ook een functie waarbij deze alleen ventileren. Er bestaan ook mobiele airco's die kunnen verwarmen. Dan wordt er gesproken over een warmtepomp.
 
airco mobiel