Alle info en tips over de installatie om problemen te voorkomen

| Meer
Airco installatie
 
Bij de installatie van uw airco moet u de nodige aandacht besteden aan volgende punten om problemen te voorkomen:
 
Tocht van airco :
Een airco die koudere lucht blaast levert tocht. Het is daarom verstandig om deze primaire luchtstroom niet op personen te blazen. Dus denk na voordat u de airco installeert en kijk na of uw airco systeem voorzien is van een verstelbare uitblaasrichting. Hiermee voorkomt u vuile plekken op muren of plafond die veroorzaakt worden door de luchtstroom van de airconditioner.
 
Voorzie een speciale opening in raam, deur of muur voor de afvoerleiding van de warme lucht:
Zowel bij een monobloc airco als bij een split airco gebeurt de afvoer van warme lucht via een flexibele slang. Deze leiding moet naar buiten worden gebracht via raam, deur of muur voor de afvoer van de warme lucht. Let op dat via deze opening geen warme lucht naar binnen kan stromen. Voorzie hiervoor een speciale opening. 
 
De lengte van het flexibele afvoerkanaal mag niet langer zijn dan 1,5 meter in verband met het snel kunnen afvoeren van de warme lucht. Verlengen wordt nadrukkelijk afgeraden! De verbindingsslang van de mobiele split airconditioner mag niet worden ontkoppeld omdat er koelmiddel verloren gaat. Hierdoor verliest de airco koelvermogen.
 
installatie mobiele airco