Onderhoud en bijvullen van uw airco... tips over hoe vaak en wanneer

| Meer
onderhoud mobiele airco
 

Belangrijk om te weten is dat uw airconditioner één maal per jaar moet worden nagekeken door uw airco installateur. Er kunnen heel wat complicaties ontstaan als u het onderhoud van uw airco nalaat en het bepaalt ook mede de levensduur van uw airco systeem. Schimmels en bacteries die in uw woonkamer of kantoor worden geblazen kan het gevolg zijn van het niet onderhouden van uw airco installatie. U ruikt dan ook onmiddellijk een muffe vieze geur. En deze schimmels en bacterieŽn zijn niet positief voor uw gezondheid.
 
Vraag bij uw installateur bij de aankoop van uw airco installatie ook een service- of onderhoudscontract voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt.
 
Een regelmatig onderhouden zorgt niet alleen voor de verlenging van de levensduur van uw airco maar zorgt ook voor een vermindering in energieverbruik. En u vermijdt nutteloze reparatiekosten aan uw airco. Laat daarom uw airco installatie onderhouden door ervaren koeltechnici.
 
Airco onderhoud
 
Het onderhouden van uw airconditioner in uw woning is niet te vergelijken met de airco van uw wagen. De airco van uw auto moet meestal pas om de 2 ŗ 3 jaar bijgevuld en onderhouden worden terwijl deze van uw woning een jaarlijks onderhoud nodig heeft. De reden is dat de airco in de woning of kantoor veel meer lucht moet koelen in verhouding met die van uw auto. De gassen die nodig zijn om de lucht te koelen zijn dan ook sneller leeg bij een inbouw airco. Daarom is het vullen of bijvullen van uw airco installatie zeer belangrijk voor het onderhoud en de levensduur. Het is zeer belangrijk dat de koelvloeistof het juiste drukniveau heeft. Laat het bijvullen van uw airco over aan een erkende installateur of professional omdat deze beschikt over het juiste materiaal om de airco te openen.
 
onderhoud airco