Alle info over verschillende airconditioner modellen

| Meer
airco modellen
 De fabrikanten van airconditioners hebben heel wat verschillende modellen op de markt gebracht om aan de noden van de klant te voldoen.
 
Voor uw woonkamer of kantoor heeft u de keuze uit volgende airco modellen :
 
 
Verschillende airco modellen :
  • Airco wandmodellenWandmodellen : deze airco systemen worden hoog aan de wand geļnstalleerd. Deze worden over het algemeen het meest gekozen bij woonruimtes en kleinere kantoren. De wandmodellen hebben als voordeel dat deze een kleine compacte afmeting hebben en kunnen makkelijk geplaatst worden boven deuren en ramen. U heeft hierbij de keuze uit single-split (enkelvoudige) systemen als multi-split (meervoudige) systemen. Met deze laatste worden meerdere binnenunits aangesloten op één buiten-unit en kunnen afzonderlijk bediend worden.

  • Airco vloermodellenVloermodellen : als het niet mogelijk is om een kanaalmodel of cassette inbouwmodel te plaatsen, kiest men voor een vloermodel. De binnenunit van een vloermodel wordt meestal vlak boven de vloer aan de muur bevestigd (zoals bij een radiator van een centrale verwarming). Vloermodellen zijn meestal ook compacte airco's die vaak makkelijk en eenvoudig geplaatst kunnen worden.  • Airco plafondmodellenPlafondmodellen : deze airco modellen bieden een oplossing voor woon- of kantoorruimtes waar geen verlaagd plafond of een ruimte boven het verlaagd plafond aanwezig is. Om tochtverschijnselen te voorkomen zorgen deze plafondmodellen voor een grote luchtworp waarbij gekoelde lucht onder het plafond wordt uitgeblazen. De gekoelde lucht bij een plafondmodel valt hierbij gelijkmatig naar beneden en zorgt hierbij niet voor een  storende tocht. Dit model is ook uiterst geschikt voor ruimtes waar het plafond hoger is dan 3,8 meter zonder capaciteitsverlies in het klimatiseren van de ruimte..
  • Airco kanaalmodellenKanaalmodellen : de binnenunits van kanaalmodellen worden boven het verlaagde plafond geplaatst. Zo is het grootste gedeelte van de binnenunit niet zichtbaar en zit boven het plafond. De luchtslangen lopen ook boven het plafond naar de diverse koelroosters in de verschillende ruimtes die gekoeld moeten worden. Deze kanaalmodellen zorgen voor een betere luchtverdeling.
  • Airco cassettemodellenCassettemodellen : deze binnenunit zit volledig in een cassette die gemonteerd wordt in ruimtes boven het plafond waar een verlaagd plafond aanwezig is. De lucht bij een cassettemodel wordt gelijkmatig in vier richtingen verspreid. Men ziet deze cassettemodellen vaak in horecazaken, dokter of tandartspraktijken, winkels en kantoren.     
  • Airco raammodellenRaammodellen : bij deze modellen zit zowel de binnenunit als de buitenunit in één toestel en kan enkel geplaatst worden in een raamopening of in een opening van een buitenwand. Het nadeel van een raammodel is dat dit toestel meer geluid produceert en zorgt ook voor meer luchtverplaatsing of tocht wat een storende factor kan vormen. Het voordeel van een raammodel is dat deze vrij goedkoop zijn in aankoop en makkelijk te plaatsen.


  • Airco design modellenDesign airco modellen : heeft u een modern ingerichte woning, dan heeft u ook de keuze uit verschillende design airco modellen die met de inrichting van uw interieur passen. Er bestaan design airco's afgewerkt met een houtpatroon of een andere designlook.
  • Mobiele airco modellenMobiele airco's : deze verplaatsbare of portable airco's zijn zeer makkelijk te plaatsen en te verplaatsen en zijn daarom ook meestal voorzien van wieltjes waarmee u de mobiele airco makkelijk kunt verschuiven. U moet de mobiele airco voorzien van stroom en een opening naar buiten voor de afvoerbuis. Klik hier voor meer info over mobiele airco systemen.