Airco in huis is geweldig in zomer en winter!

| Meer

Airco huis

Airconditioning in uw huis zorgt voor meer leefcomfort door de lucht in de leefruimtes van uw huis te koelen of te verwarmen, te zuiveren, luchtvochtigheid te regelen en de lucht te ventileren. Voordat u een airconditioner plaatst moet u eerst uitmaken welke leefruimtes u wilt aansluiten op uw installatie. Garages, kelders en bergruimtes worden meestal niet voorzien van een airconditioner. Het aantal ruimtes die u wilt klimatiseren of conditioneren bepalen mede de keuze van het aircosysteem en hoeveel binnenunits u wilt aansluiten op één buitenunit.
 
Airco's met een hoge capaciteit kunnen ook nadelige gevolgen teweeg brengen zoals tocht, hoge temperatuursverschillen of schommelingen en een hoger verbruik van uw electriciteit wat resulteert in hogere factuurkosten. Het is daarom zeer belangrijk dat u vooral het aantal woonruimtes die u wilt conditioneren laat opmeten zodat u een airconditioner aankoopt met de juiste capaciteit.
 
Tip : Indien u slechts een deel van uw woning wenst te voorzien van een airconditioning, is het misschien verstandig om het andere gedeelte ook te laten voorzien van een premontage. Dit bespaart u later extra breekwerk en voor een goedkope prijs kunt u uw installatie verder uitbouwen.
 
airco in huis